כל כמה שנים קורה ביקב מאורע מתוק במיוחד, ביקבוק של יין בסגנון פורט ויין ארגמן.
כל זה קורה בעקבות בציר משובח ואיכותי שהתרחש זמן רב קודם לכן, לעיתים אף 10 שנים אחורה בזמן,
ולאחר התיישנות ארוכה ומרשימה בחביות עץ אלון צרפתי.
שני יינות אלה ייחודים מאד בטעמם.
פורט
יין בסגנון פורט מיוצר מענבי קברנה סובניון בהתאם למסורת העתיקה הנהוגה בפורטוגל,
מולדתו של יין הפורט.
היין התיישן 120 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בשיטה עתיקה של מיצוי צבע וטעמים.
הענבים גדלו באזור כפר יובל באצבע הגליל, ונבצרו מאוחר בעונה כאשר הם בעלי רמת סוכר גבוהה, בהיותם מצומקים.
יחד עם היישון בחביות, נוצר ליין ארומה של פירות יער שחורים ועץ אלון קלוי וטעמים מורכבים של קרמל, וניל, טבק ושוקולד מריר.
הסיומת חמה וארוכה לאין שיעור.
אחוז האלכוהול הינו 22%.
יין הארגמן
הינו יין המזכיר יינות מתוקים מבית הסבים והסבתות, מכל מוצא שהוא,
כאלה שהושמו בבקבוקי קריסטל והפיצו ריח בארון העץ הישן ומעלים בנו זכרונות נוסטלגים של ארצות רחוקות ומשפחה קרובה.
הטעמים גם כאן מתוקים ומורכבים, של סוכריות, דובדבנים, ודבש.
אחוז האלכוהול 16%.
זוהי סדרה ייחודית, במהדורות מוגבלות, אשר נמכרת ביקב בלבד.